Böcker

Ondska utan ånger

Första delen av Morden i Vaxholm


När journalisten Angelica Moe, Angie, lämnar jobbet som kriminalreporter på en av Sveriges största morgontidningar ser hon fram emot en mindre hektisk tillvaro som chefredaktör på Skärgårdstidningen. Men det visar sig bli allt annat än lugnt. En tidig morgon hittas en kvinna brutalt mördad ute bland klipporna på ön Finnhamn i Stockholms mellersta skärgård. Vaxholmspolisen Robert Klingvall, granne och god vän med Angie, och hans kollegor inleder jakten på mördaren, men spåren är få och riskerar att leda dem fel. Samtidigt har Roberts fru, kriminologen Linnéa Klingvall, rest till Afghanistan för att bistå den svenska militärpolisen på Camp Northern Lights. De kämpar med en serie ovanligt brutala våldsbrott som begåtts i närheten av campen och plötsligt hamnar Angie åter i hetluften.


Provlyssna på Ondska utan ånger


Visto förlag, danskt band 2016

Lind & Co, ljudbok 2016

Farligt beskydd

Tredje delen av Morden i Vaxholm


Försommarvärmen har precis anlänt till skärgårdens huvudstad Vaxholm när en ung doktorand hittas mördad i sitt torp ute på Bogesund. Den enda rimliga förklaringen till det brutala dådet verkar vara rånmord, men när ytterligare en person tas av daga inte långt därifrån börjar polisen misstänka att något annat ligger bakom. Skärgårdstidningens chefredaktör, Angelica Moe, blir involverad i jakten på gärningsmannen, men att svaren ligger dolda på havets botten anar varken hon eller Vaxholmspolisen. Inte heller att det finns en koppling mellan morden och den man ute på Grinda som vaknar mitt i natten med kroppen fylld av otäcka blåsor. Samtidigt har Angelica en tuff situation privat med sin sons far som helt oväntat hör av sig från fängelset med en begäran om att få träffa sitt barn.  


Provlyssna på Farligt beskydd


Lind & Co, danskt band 2019

Lind & Co, ljudbok 2019

I dödens tjänst

Andra delen av Morden i Vaxholm


En kall novembermorgon hittas läkaren Torsten Bredvinge död i sin säng i villan på Resarö. Det visar sig att den välrenommerade kirurgen blivit mördad och ärendet hamnar på Vaxholmspolisens bord. Jakten på förövaren leder till flera överraskande avslöjanden om den avlidne och sanningen kommer som en chock, inte minst för änkan. Samtidigt försöker Skärgårdstidningens redaktör, Angelica Moe, ta reda på vad som gick snett när en ung man från Skarpö oväntat avled under en operation. Ingreppet utfördes vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna - samma sjukhus som den mördade läkaren arbetade på - och frågan är om det kan finnas någon koppling till mordet.
Provlyssna I dödens tjänst


Visto förlag, danskt band 2017

Lind & Co, ljudbok 2017

Cellen

Fjärde delen av Morden i Vaxholm


Vaxholm drabbas av en serie villainbrott, men det dröjer innan polisen lyckas skönja ett mönster. Så pass länge att det som inte får hända händer: en natt tar en äldre kvinna tjuvarna på bar gärning i sitt hem och lämnas bunden och skadad åt sitt öde.  

Skärgårdstidningens chefredaktör, Angelica Moe, följer inbrotten med intresse. Det gör även hennes sons pappa Karl, inifrån anstalten där han avtjänar ett långt fängelsestraff. Han tycker sig känna igen tjuvarnas tillvägagångssätt och funderar över om det finns en gammal gentjänst att utkräva. En tjänst som kanske kan eliminera det hinder Angelica utgör i kontakten med hans son.  


Lind & Co, Inbunden 2022

Lind & Co, ljudbok kommer 6 december 2022